Gepubliseerd

Kees is teruggekeerd naar de boerderij in Oekraïne om het zaaiseizoen te starten

Auteurs

Terwijl Kees is teruggekeerd naar de boerderij in Oekraïne om het zaaiseizoen te beginnen, gaat de oorlog in Oekraïne nog steeds door.

En nu we allemaal hebben gezien waartoe de Russische soldaten in staat zijn, is er nog meer urgentie om deze oorlog zo snel mogelijk te stoppen.

De belangrijkste vraag blijft: hoeveel crises laten we ons nog meer in chanteren? Een wereldwijde voedselramp, een vluchtelingencrisis en een humanitaire crisis waarvan we nu pas de volledige omvang beginnen te zien.

Rampen die zich in slow motion voltrekken, maar daardoor niet minder catastrofaal. Maar helaas, zolang de EU en de NAVO de illusie hebben dat deze crises kunnen worden gestopt zonder dat ze er officieel bij betrokken zijn, moeten wij blijven doen wat we sinds het uitbreken van de oorlog doen: de mensen in Oekraïne helpen met onze humanitaire transporten.

Onze vrachtwagens die deze week vertrekken naar Oekraïne gaan rechtstreeks naar de door de Russen achtergelaten gebieden. Tijdens hun terugtocht hebben de Russische soldaten niet alleen honderden onschuldige burgers gedood en verkracht, maar ook alles wat ze onderweg tegenkwamen geplunderd en vernietigd.

Hulp is hard nodig en we kunnen het snel brengen.

We vragen alle ondernemers in de voedingsindustrie om ons te voorzien van houdbaar voedsel: we hebben pasta, rijst, ingeblikte groenten en fruit, soepen en ga zo maar door.

Als je ons kunt helpen of meer informatie wilt, neem dan contact met mij op via: info@dutchfarmerinukraine.nl en natuurlijk kun je altijd doneren aan Stichting De Leeuw Kyiv via een donatieverzoek hier of via bankrekening Iban: NL12INGB0674678842 BIC/Swift INGBNL2A